zwangerschapstest online kopen

Een zwangerschapstest online kopen kan een handige manier zijn wanneer je veel aan het werk bent binnen de openingstijden van een drogist of supermarkt. Je hoeft hiermee namelijk geen rekening te houden met de sluitingstijd van de winkel en hoeft er ook niet voor thuis te zijn wanneer het pakket aankomt. Je kunt deze namelijk eenvoudig ophalen bij een afhaalpunt of bij de buren. Daarnaast kun je hier meer informatie vinden over de verschillende soorten testen, waardoor jouw keuze eenvoudiger worden.

Meer informatie wanneer je een zwangerschapstest online kopen gaat

Een zwangerschapstest online kopen zorgt ervoor dat jij je eerst kunt inleven in de verschillende soorten zwangerschapstesten. Je hebt namelijk verschillende varianten, die eigenlijk allemaal op hetzelfde testen. Het enige verschil is vaak hoe de test in contact komt met de urine en hoe gevoel de test is. Daarnaast kun je op verschillende manieren de test aflezen, waardoor je voor jezelf moet kijken welke manier je het handigste vindt.

Vroege testen zijn gevoeliger voor hormonen

Als je snel wilt weten of je zwanger bent, kun je kiezen voor vroege zwangerschapstesten. Deze testen zijn namelijk gevoeliger voor het HCG-hormoon, waardoor je deze al vroeg in de zwangerschap kunt gebruiken. Echter heeft dit wel als nadeel dat je niet kunt inschatten of de gevarenperiode al verstreken is bij miskramen. Wanneer je een vroege zwangerschapstest niet doet, zul je vaak niet eens merken dat je zwanger bent en is de teleurstelling over het verlies vaak niet aanwezig.

Meerdere varianten verkrijgbaar via het internet

Daarnaast zijn er ook digitale zwangerschapstest en een midstream zwangerschapstest. Bij de digitale zwangerschapstest kun je eenvoudig aflezen of je zwanger bent of niet, doordat het woord ‘zwanger’ verschijnt bij een positieve test. Daarnaast kan deze test bij de duurdere variant ook aangeven hoeveel weken je al zwanger bent. Ook deze kan dus soms in een vroegtijdig stadium al aangeven dat het hormoon in jouw lichaam aanwezig is. Bij een midstream test moet je over het uiteinde van de test heen plassen en daarna de dop op de test doen. Na een aantal minuten verschijnt er altijd een controlestreepje bij de C. Deze geeft aan dat de test werkt. Wanneer er ook een streepje bij de T verschijnt, ben je zwanger.

Schaf geen levensvoorraad aan

Je hebt daarnaast nog meer varianten, die overal op het internet te verkrijgen zijn. Een zwangerschapstest online kopen kun je daarom bij de websites van drogisten, supermarkten of andere online verkopers doen, waarna je deze binnen een dag binnen hebt. Vaak kosten deze maar enkele euro’s, waardoor je wel met hogere verzendkosten zit. Een voorraad aanschaffen heeft echter ook geen zin om op de gratis verzending uit te komen, want de meeste testen kunnen verouderen en daarbij niet meer betrouwbaar uitgevoerd worden.

Controleer altijd bij een oudere test

Mocht je toch nog enkele testen thuis hebben liggen, dan is het raadzaam om bij een positieve uitslag nogmaals te testen. Het zou namelijk kunnen zijn dat de test niet meer geheel betrouwbaar is en daarom een foutieve uitslag geeft. Ook bij een negatieve uitslag kun je ervoor kiezen om nog een tweede keer te testen met een nieuw bestelde test.